All on 4

Ste že kdaj slišali za All on 4? Vam povem, da sem tudi jaz za to pred kratkim komaj izvedela kaj pomeni. Vse informacije lahko dobite na spletni strani, če seveda stisnete na samo povezavo. Vse skupaj je povezano z zobozdravstvom in seveda našimi zobmi. Kateri ne hodimo pogosto k zobozdravniku ali nimamo težav ne poznamo drugega, kot zobozdravnika. Vsaka težava, vsak manjkajoči zob in podobne stvari imajo svoje ime. Na kratko lahko samo povem, da je to, ko ti vstavijo 4 zobe naenkrat, več pa v nadaljevanju.

All on 4 je povezano z izgubljenimi zobmi oziroma implantati. Ko izgubimo en zob in se odločimo za nadomestek, nam najprej vstavijo en vijak oziroma implantat. Ta implantat je iz titana, ker se najbolj ujema in nimamo pozneje kakšnih težav. All on 4 pa, kot sem že zgoraj omenila pomeni, da nam morajo vstaviti kar 4 implantate oziroma vijake. Pomeni, da nam manjkajo štirje zobje. Seveda to en čas traja, da se implantati vrastejo v našo čeljustno kost in nato nam zobozdravnik pritrdi protezo. Ko nam vstavijo All on 4 bomo postali čist drugačni, lahko rečemo bomo dobili nov nasmeh na naša usta.

All on 4
All on 4

All on 4 je trajna metoda, kar pomeni da nam fiksno pritrdijo zobno protezo. Tukaj ne gre za snemljivo protezo ali tisti lepljeni, ki jo malokdo še uporablja. Če imate mogoče težave in vaš nasmeh ni več isti, se čim rej oglasite pri vašem zobozdravniku. Zobozdravnik bo ocenil vaše stanje ter pravilno ukrepal. Če bo ugotovil, da vam manjkajo štirje zobje skupaj, se bo odločil za All on 4. vse boste izvedeli pravi čas, ter vam bodo razložili ves postopek. Ni nujno, da vam bo povedal, da se gre za to metodo, ampak vi boste sedaj to vedeli. Na koncu boste veseli, da se spet lahko smejite in postali boste bolj samozavestni.