bolečine v križu

Kako bolečine v križu lahko odpravi fizioterapija

Bolečine v križu so resna nadloga, ker zaradi njih ne morete sedeti, ležati, hoditi ali delati. Zato je dobro bolečine v križu prepoznati, jih odpraviti in se hkrati lotiti vzroka, zaradi česar so nastale. Vendar boste lahko bolečine odpravili hitro s pomočjo strokovne fizioterapije. To se lahko izvaja na več načinov, največkrat v ordinaciji ali tudi na drugih lokacijah, odvisno je od ambulante, kako deluje. Seveda gre za zasebne ordinacije, ki so vam prilagodijo in vas obravnavajo celostno. Za vas si bodo zasebni fizioterapevti vzeli čas.

bolečine v križu

Ko imate bolečine v križu, je to lahko na primer od poklica, dolgotrajnega sedenja, poškodbe, padca, menstruacije, nepravilne drže in sedenja, dolgotrajnega sedenja in tudi od napačnega ležišča. Najprej vas bo terapevt pregledal in bo ugotovil s pomočjo spraševanja ter kliničnega pregleda, zakaj imate težave s križem in hrbtom.

Ko bo vedel, kaj je vzrok bolečinam, vam bo najprej predlagal, kako odpravite bolečine v križu s tem, da odpravite vzroke za to. Seveda je treba takoj reagirati. Če se premalo gibljete, se boste morali gibati in delati vaje, ki vam jih bo predpisal fizioterapevt, da boste dosegli želeni rezultat, ki ne bo prišel čisto takoj. Fizioterapija bo pomagala, da se bo telo spomnilo, kako je bilo pred bolečino, poškodbo ali boleznijo in se bo začelo naravnavati nazaj na naravno držo, ki ne boli.

Bolečine v križu bodo postopoma minile, ko boste vedno bolj razgibani in utrjeni. Utrditi se morajo tudi hrbtne mišice, ki so najbolj kritične v tem primeru. Fizioterapevt vam bo pomagal do zdravja in je tudi usposobljen, da bodri človeka in mu daje upanje ter voljo za delo. Ko človek občuti še napredek in bolečine popustijo, potem pa seveda bo imel še sam veliko motivacijo in veselje ozdraveti do konca ter bodo v bodoče brez bolečin. Samo nadaljevati morate z navadami, ki ste jih pridobili s pomočjo terapevta.