Bulimija

Dan danes se ljudje veliko soočajo z raznimi psihičnimi in fizičnimi boleznimi. Tako kot v današnjem stoletju (21. stoletju) sta bulimija in depresija postali glavni bolezni za katere je zdravljenje zelo zahtevno. Zakaj pa se ljudje soočajo z boleznijo kot je bulimija? Večin časa ta bolezen pride zaradi nerealnih in visokih standardov v modni industriji, kjer predstavljajo nerealne telesne teže. Drugi pa so družbeni dejavniki, kot so na primer zbadanje v otroštvu in tako naprej. Ponavadi se to zgodi ne le pri dekletih, ampak tudi pri fantih in to v zgodnji odraslosti. Bulimija je neke vrste duševna motnja bi lahko rekli temu, ki temelji na motnjo prehranjevanja in namernega bruhanja po pre najedanju. Posamezniki ponavadi bruhajo, zato, da se počutijo bolje glede sebe in izgubijo strah pred tem, da bi se zredili. Taka dejanja pa spremljajo ponavadi občutki jeze, straha, depresija, žalost in tako naprej.

Če tudi vi poznate, oziroma mislite, da se kdo spopada z boleznijo kot je bulimija, potem jim poskusite čim hitreje pomagati, da si zaslužijo pomoč, ki jo rabijo. Če je oseba močnejše postave še ne pomeni, da je z njo vse v redu tudi take se ponavadi spopadajo s tem. Ljudje prevečkrat mislijo, da se samo tisti suhi spopadajo s čim taki, vendar to seveda ni res.

Torej bulimija se deli na dva tipa. Ta dva tipa sta purgativna bulimija, ki temelji na pre najedanje, kateremu sledi bruhaje in nato odvajanje z raznimi zdravili. Drugi tip pa je nepurgativna bulimija, ki pa temelji na pre najedanj, kateremu sledi bruhanje in nato ekstremno telesno gibanje in razne dejavnosti, ki lahko privedejo do nezavesti ali drugih okvar telesa. Bulimija res ni kar tako, zato moramo to jemati resno, ko nam kdo pove, da se spopada z njo. Saj tudi zdravljenje ni lahko in je ponavadi treba vključiti psihoterapijo, saj znajo čustva in notranje misli prevzeti osebo.