Med je naravno sladilo, katerega ima rada večina populacije. Čebele, ki med proizvajajo, so pomembne za naš planet, brez njih bi umrli.

Čebelarstvo je pomembno za nas, ker med tudi pomaga našemu zdravju. Ukvarja se z gojitvijo čebel z namenom, da bi pridobili njihove proizvode, predvsem med in vosek.

Med je že dolgo časa visoko cenjen del človeške prehrane katerega glavna sestavina so hitro prebavljivi sladkorji v različnih razmerjih. Vse to si lahko preberete tudi na https://maln.eu/med-cebelarstvo/

cebelarstvo

Med je vse stranski in čebelarstvo nam omogoča, da ga uporabljamo.

Nekateri primeri za uporabo medu:

  • Je zdravilo pri prehladih,
  • pomaga pri utrujenosti in pomanjkanju energije,
  • krepi imunski sistem,
  • ima pomirjevalni učinek,
  • pomaga pri opeklinah blažje vrste,
  • je tudi lahko uporabljen v kozmetiki, saj pomirja razdraženo kožo, brazgotine, akne ali izpuščaje …

Ste vedeli, da medu nikoli ne vmešavamo v zelo vroč čaj, saj takrat izgubi vse svoje pozitivne lastnosti? Ena sama žlica dobrega medu vsebuje kar nekaj več kilokalorij kot ena enako velika žlica navadnega sladkorja, zato je super zamenjava zanj. Temnejša vrsta medu ima več zaščitnih antioksidantov in aminokislin. Kaj pa, ste vedeli, da čebela iz panja poleti od sedem do sedemnajstkrat na dan, vsak polet pa traja kakšne pol ure? 

Veliko je stvari, ki jih ne vemo o čebelarstvu in medu, a vse stvari so zelo zanimive. Toliko je še stvari, ki bi se jih o čebelarstvu lahko naučili, ki bi nam v prihodnosti prišle prav. Čebelarstvo je zanimiv in pomemben poklic, saj skrbiš za stotine majhnih čebel in jih hraniš, ter jim pomagaš.

Čebelarstvo je poklic, pri katerem moraš biti potrpežljiv in nežen. 

Če želite o čebelarstvu in medu izvedeti še več, se oglasite na zgornji povezavi, ki vas bo peljala na spletno stran kjer si boste lahko prebrali tudi o različnih vrstah medu in propolisu.