Ginekolog

Nihče nima rad zdravnika, zato s težavo se nekateri odpravijo do njega. Še huje pa, ko slišimo ime ginekolog, k njemu pa se še težje odpravimo. Nekateri pravijo, da ne grejo radi k zobozdravniku in ginekologu. Ampak moramo vedet ženske, da redni obiski pri ginekologu so zelo dobrodošli. Nekaj najdete tudi tukaj https://sanus-statera.com/ginekologija/

ginekolog

Vsaka ženska je bila že pri ginekologu, in ve da tam ni nič hudega. Ja, malo nam je mogoče nerodno, ker nam ginekolog le pregleduje rodila in vse kar je okoli njih. Danes slišimo, da mnogo deklet, žensk zboli na materničnem vratu. Zato pomislite, bolje je da redno hodimo na preglede, saj se lahko samo tako izognemo raznim boleznim. Če imate doma hčerke, jih čim prej pripravite, da se napotijo na prvi pregled, posebej če imajo že spolne odnose. Ne sme jim biti nerodno, saj se gre za njihovo zdravje.

Ne bom opisovala samega pregleda, saj vsaka ženska ve kako to poteka. Tako boste tudi vi same opisale in razložile svojim hčerkam. Samo povem, da noben pregled do sedaj ni bil boleč, tako da so ti strah odveč.

Obiskat morate ginekologa pod nujno, če ugotovite, da ste zanosili. On mora in tudi edini je za to usposobljen, da spremlja vašo nosečnost od začetka pa vse do konca. Ginekolog bo vas naročal na preglede, saj bo vedel na koliko časa mora pogledat, če je z vašim otrokom vse ok. Ne veste kam bi se odpravili na prvi pregled. Pozanimajte se malo mogoče pri prijateljicah, sorodnikih kam hodijo. Če imajo še kaj prostora, vas bodo sigurno sprejeli. Ne rabite se naročit v vašo občino, lahko greste k ginekologu drugam.

Ginekolog je zdravnik za vaše spolne organe. Mislim za ženska in dekleta. Zato vam priporočam redne obiske pri njem. Ne sramujte se svojega telesa, kar pogumno se odpravite do njega. Ker bolezen lahko prehitro pride, raje se redno pregledujte.