So se lotile tudi vas ali vaših družinskih članov? Alergije so res neprijetna in predvsem zelo moteča težava, ki vas lahko konkretno ovira pri vsakdanjih opravilih. Odpravite alergije na naraven način in si olajšajte življenje! Če vaše alergije niso tako hude in če niste ravno pristaš zdravil, potem lahko poskusite svojo alergijo uničiti s kakšnim naravnim sredstvom. Seveda smo za vas pripravili kar nekaj idej, ki vam bodo zagotovo v veliko pomoč.

alergije

Za prvi recept potrebujete liste trpotca. To ne bo kar katerikoli trpotec, ampak mora biti suličasti. 200 gramov listov suličastega trpotca namočite v pol litra navadnega žganja. Če nimate pri roki žganja, potem je dober tudi 50% alkohol. Premešajte in pustite stati dva tedna. Vse skupaj dobro zaprite v stekleno posodo, ki jo hranite na toplem in večkrat rahlo pretresite. Ko mineta dva tedna zmes dvakrat precedite skozi gazo. Uporaba za odpravljanje alergije – dvakrat ali trikrat na dan zmešajte dvajset kapljic in kozarec vode ter spijte.
Drugi recept pa vsebuje korenino košutnika, za katero nimamo niti najmanjše ideje kje se dobi, pa vendar – 10 gramov korenine prelijete s pol litra hladne vode. Zavrite in pustite vreti točno pol ure. Odstavite iz ognja in dodajte čajno žličko cimeta, seveda mletega. Pokrijte in pustite dobrih 10 minut, nato pa precedite. Uporaba za zmanjšanje simptomov alergije s kakšnimi vnetji – ena skodelica čaja pred jedjo in to trikrat na dan.
Seveda obstaja še veliko drugih receptov in domačih zdravil za lajšanje težav z alergijami, vendar pa boste svoje alergije težko popolnoma pozdravili, tudi če uporabljate zdravila in načine zdravljenja, ki vam jih je predpisal zdravnik. Seveda ne gre vseh alergij metati v isti koš, vendar večina sredstev za alergije obstaja zgolj za blaženje simptomov, ne pa tudi za odpravo te nadloge.