Najboljša oralna kirurgija

Ko se govori o oralni kirurgiji je vsekakor pomembno da smo o tem poučeni in da hodimo v oralno kirurgijo, ki je v svoji stroki zares odlična. Oralna kirurgija se najpogosteje uporablja za odstranjevanje modrostnih zob. Modrostni zobje velikokrat povzročajo ponavljajoča se vnetja, katere pa spremlja močna bolečina. Zaradi zobne gnilobe, ki je nedostopna zdravljenju ali pa ko modrostni zobje izraščajo v sosednji zob in ga s tem okvarijo je potrebno ta modrostni zob odstraniti. To delo pa seveda opravlja oralna kirurgija, mi vam svetujemo Luxdental.si/oralna-kirurgija/.

oralna kirurgija

Modrostne zobe se odstranjuje pod lokalno anestezijo, pri tem samem posegu pa je tudi pomembno da modrostnega zoba ne pulimo na silo, ampak s tehnikam in pripomočki, kateri nam bodo zagotovili da ne bomo poškodovali sosednjih mehkih tkiv ali pa kosti. V določenih primerih je modrostni zob razrezati na več delov, nato pa ga s posebnim vzvodom ali s kleščami odstranimo iz čeljusti in rano zašijemo. Ko je zobna kirurgija opravljena, torej po operaciji je potrebno hlajenje z obkladki, ti nam zelo pomagajo pri samem zmanjševanju otekline.

Oralna kirurgija pa se ravno tako uporablja, v primerih ko pride do odmika dlesni. Odmik dlesni je pogost pojav, katerega povzroči več stvari, najbolj pogosta je neustrezna in nepravilna higiena. Zaradi pomanjkanja higiene pride do nastanka zobnega kamna in vnetja obzobnih tkiv. Obzobna tkiva pa posledično pripeljejo do recesije naših dlesni. Razlog odmika pa je ravno tako lahko nepravilen položaj naših zob v zobnem loku, uporaba neustrezne zobne ščetke, neustrezno ščetkanje in tanke dlesni. Če se ta vzrok umika dlesni ne začne pravočasno sanirati, lahko pride tudi do zelo resnejših težav v ustni votline, tudi te pa bo reševala oralna kirurgija.

Vsekakor je oralna kirurgija v zadnjih parih letih zelo veliko napredovala, to pa je pripeljalo do tega, da so bolečine med samim posegom skoraj ne prisotne ali pa vsaj zelo dobro omiljene.