Odlični rabljeni računalniki

Tehnologija je v zadnij letih zelo napredovala in z njo tudi računalniki, s tem pa so računalniki postali del vsakdanjega življenja. Ker so računalniki tako napredni ga ima že skoraj vsak, ker pa si nekateri ne morajo privoščiti novega, so rabljeni računalniki odlična izbira. Dobre rabljene računalnike za domačo uporabo lahko dobimo že za pribljižno 200 do 300€, malo slabši pa stanejo okoli 150 € kar je dobra cena za rabljene računalnike. Na spletni strani www.truecad.si/c/rabljeni-racunalniki/ lahko najdete kvalitetne rabljene računalnike, ki so več kot primerni za domačo uporabo, z nakupom takšni pa lahko prišparate tudi do 500 €

Rabljeni računalniki so največkrat uporabni za domačo uporabo, naprimer brskanje po internetu, spletno kupovanje in podobna opravila na spletu. Niso pa primerni za uporabo večjih programov in boljših računalniških iger, saj v večino primerov niso dovolj močni za delovanje takšnih programov, seveda pa so tudi rabljeni računalniki ki delujejo hitreje in so zmožni podpirati večje aplikacije in igre ampak so dražji kot večina rabljenih računalnikov. 

rabljeni računalniki

Ker so rabljeni računalniki največkrat polni nepotrebnih datotek in imajo staro programsko opremo (operacijski sistem, gonilnike in aplikacije), je priporočljivo odstraniti stare datoteke in programsko opremo ter namestiti novo programsko opremo in aktivirati licence če je potrebno. Tako bo računalnik deloval veliko hitreje in lažje se lahko znajdete na njem. Na nekaterih računalnikih je priporočljivo zamenjati kakšne komponente ki mogoče ne delajo in zamenjati hladilno pasto ki je po vsej verjetnosti že zelo stara in ne opravlja svojega dela.

Če se odoločate med novim ali rabljenim računalnikom upoštevajte svoje finančne zmožnosti in vaše namene z računalnikom. Če želite računalnik samo za brskanje po spletu je rabljen računalnik dovolj, če pa želite uporabljati večje programe ali igrati težje računalniške igre pa predlagamo nakup novega računalnika. Kot že omenjeno rabljeni računalniki so največkrat dovolj dobri za domačo uporabo in lahko vam privarčujejo veliko denarja.