odstranjevanje madežev

Zakaj je odstranjevanje madežev z limono najbolj učinkovito?

Odstranjevanje madežev je lahko na dva načina in sicer to storite sami ali zadevo nesete v čistilnico. Gotovo je doma narejeno čistilo cenejše in še za storitev ne plačate. Doma narejena čistila za odstranjevanje madežev so preprosta in jih ima vsako gospodinjstvo, pa še poceni so, zato preberite, kako si lahko pomagate, če imate madeže od kave, vina, maščobe, voska in krvi. Veseli boste teh nasvetov, ker so res preprosti in učinkoviti.

Odstranjevanje madežev od vina, čajev, kave, krvi je najlažje izvesti z limono. Limona ima tako močno kislino, da z njo ter z encimi, ki jih vsebuje vsaka živa limona, odstrani vsak madež. Posodo očistite tako, da vanjo nalijete vodo in stisnete eno limono, lahko tudi manj, v to vodo, ter pustite stati čez noč. Enako voleja za WC školjko. Zjutraj le še z gobico podrgnete in vse bo čisto kot bi bilo novo. Podobo učinkuje tudi alkoholni kis, ki pa nima encimov.

odstranjevanje madežev

Odstranjevanje madežev z oblačil lahko zvedete tudi z limono, madeže prepojite z limono in pustite stati čez noč ter jih potem operete ali date v pralni stroj. Vsi madeži bodo izginili. Enako velja za tepihe ali druga površine. Limona odstranjuje tudi vodni kamen. Vodni kamen pa odstranjuje tui soda bikarbona, ki je sol in učinkuje trdi na mastne madeže. Zato jo dodajamo pralnim in pomivalnim strojem ter za WC školjko.

Odstranjevanje madežev, ki so nastali zaradi voska, pa je tudi preprosto. Na madež položite debel sloj časopisnega papirja in z vročim likalnikom polikate to mesto. Vročina bo stopila vosek, časopis pa bo vpil vosek v sebe in površina bo ostala povsem čista. Nato le še operete površino in pri tem lahko uporabite nekaj kisa, limone ali sode bikarbone.

Kot vidite je odstranjevanje trdovratnih madežev preprosto in učinkovito tudi doma. Pomagate si lahko tudi s paro, para odstranjuje veliko madežev.