zobni rentgen

Prednosti, ki jih prinaša zobni rentgen

Z zobnim rentgenom ste se v življenju zagotovo že srečali, v kolikor pa ne pa vam lahko povemo, da je zobni rentgen del zobozdravstvene obarvane, katere so posluži zobozdravnik  predvsem v trenutkih ko želi preveriti stanje zob in to s prostim očesom ni možno. Poleg omenjene situacije pa se zobni rentgen uporablja še za druge namene. V kolikor smo naročeni na zobozdravstveni pregled na novo v določeni zobni ambulanti je pred prihodom potrebno opraviti zobni rentgen, ki je zelo hiter postopek, ki je popolnoma neboleč, samo slikanje pa je z sodobnimi napravami varno. Vsekakor nam zobni rentgen poda celostno stanje naše ustne votline, ki je še kako pomembno za vse nadaljnje posege v zobozdravstveni ambulanti.

zobni rentgen

Vsi si želimo lepega in zdravega nasmeha, za katerega se je potrebno v določenih primerih tudi malo potruditi, sploh če se že srečujemo z določenimi zobini obolenji je stanje toliko bolj resno, zato priporočamo redno obiskovanje izbranega zobozdravnika, saj lahko le tako pridemo do dobrih in zdravih zob ter ustne votline.

Izjemno napredna naprava kot je zobni rentgen, nam omogoča tako lokalno sliko točno določenega zoba, kot tudi panoramski posnetek čemur rečemo oropan, ki nam poleg zob pokaže tudi druge strukture tako zgornje kot tudi spodnje čeljusti. V kolikor pa je naše stanje ustne votline potrebno obravnave ortodonta, se le ta odloči za tele rentgen glave, kjer se vidi odnose med čeljustma. Naprava pa nam omogoča tudi 3D posnetek, ki pa ga največkrat rabimo za protetično obravnavo. Današnji rentgen je zelo uporaben, ko želimo pozdraviti določen zob saj ni več tako kot včasih, ko so lahko bolan zob samo izpulili, danes pa je puljenje zoba zadnja možnost, saj se s sodobnim načinom zobozdravniki trudijo ohraniti vsak zob v ustni votlini. Omenjeni zobni rentgen zobozdravniku pomaga pri odločitvah zdravljenja zoba. Poiščite vse potrebne informacije in obiščite izbranega zobozdravnika, saj le tako lahko dolgo ohranjate vaš nasmeh.